top of page
Αναζήτηση

Τι είναι η διατροφή ακρίβειας;

Έγινε ενημέρωση: 16 Οκτ 2023

Η ισορροπημένη διατροφή και υγιεινή διατροφή είναι ευεργετική για όλους μας, αυτό δεν σημαίνει ότι αποκρινόμαστε όλοι με τον ίδιο τρόπο ή ότι έχουμε τις ίδιες διατροφικές ανάγκες. Ο καθένας από εμάς έχει το δικό του μοναδικό γενετικό υλικό και τον δικό του μοναδικό τρόπο ζωής. Έτσι οι καθημερινές μας συνήθειες συνειδητές ή μη (διατροφή, κάπνισμα, άσκηση, άγχος, περιβάλλον, κλπ) δεν είναι στον ίδιο βαθμό ευεργετικές ή επιβαρυντικές για το καθένα από εμάς. Η διατροφή ακριβείας είναι η εξατομικευμένη διατροφή με βάση το γενετικό προφίλ, η οποία μπορεί να προσφέρει καλύτερη υγεία και ευεξία.

Δυο καθηγητές του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου της Αθήνας (ΕΠΚΑ) ανάπτυξαν ένα πρωτοπόρο γενετικό τεστ για εξατομικευμένο πλάνο διατροφής και δημιούργησαν την εταιρεία GENOSOPHY. Η GENOSOPHY είναι η πρώτη εταιρεία - τεχνοβλαστός του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ). Ιδρύθηκε το 2023 από την Δρ Καλλιόπη Γκούσκου, Επίκουρη Καθηγήτρια Βιολογίας & Γενετικής και τον Δρ Αριστείδη Γ. Ηλιόπουλο, Καθηγητή και Διευθυντή του Εργαστηρίου Βιολογίας στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ. Οι σύγχρονές υπηρεσίες Προδιαθεσικής Γονιδιωματικής GENOSOPHY στοχεύουν σε διορθωτικές παρεμβάσεις εξατομικευμένης διατροφής και τρόπου ζωής για την απώλεια βάρους αλλά και τη μείωση του κινδύνου διαβήτη, καρδιαγγειακών και άλλων νοσημάτων.

Η πλατφόρμα της GENOSOPHY έλαβε Βραβείο Καινοτομίας του ΕΚΠΑ το 2023, το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία «Pharmaceutical and Medical Packaging Innovation Awards 2016» και τη 2η θέση στο διεθνές «Health, Cosmetics, Fragrance, & Fashion for The Dieline Awards 2016» ανάμεσα σε περισσότερες από 1300 συμμετοχές από ολόκληρο τον κόσμο.

Το γραφείο μας ανήκει στον πανελλαδικό δίκτυο συνεργατών του GENOSOPHY και αποτελεί εγκεκριμένο κέντρο εκτέλεσης διατροφικού ελέγχου. Η διαδικασία συλλογής γενετικού υλικού είναι πολύ εύκολη και γίνεται στο γραφείο μας. Για περισσότερες πληροφορίες τηλεφωνήστε το τηλ. 99748974 ή στη σελίδα www.genosophy.gr.

107 Προβολές0 Σχόλια

Comments


bottom of page